Lolita Flores

Lolita Flores of Lolita is de artiestennaam van Dolores González Flores, zij is geboren in Madrid op 6 mei 1958. Zij is een Spaanse zangeres en actrice.

2ij komt uit een muzikale familie want haar ouders zijn Lola Flores en Antonio González “El Pescaílla”, haar broer is Antonio Flores en haar zuster is Rosario Flores.

Haar eerste succes was “Amor, amor”. Maar ook de liedjes “Lola, Lolita, Lola” en “Atrasar el reloj” werden bekend.

In 2002 won zij de Goya als de beste actrice voor haar vertolking in Rencor Miguel Albaladejo. Lolita debuteerde in het theater met “Ana en el trópico”. Zij trad hiermee op in 2005 en 2006 doorheen gans Spanje en er waren zeer goede kritieken op haar prestaties. Het was ook een commercieel succes.

Naast haar carrière als zangeres en actrice is er die van televisie presentatrice. Zij begon hiermee samen met haar moeder in het programma “Sabor a Lolas” dat uitgezonden werd op Antena 3 tussen 1992 en 1993.

Daarna kwam in 1995 “Ay Lola, Lolita, Lola” een gelijkaardig programma op TVE, “Con otro aire in 1996 op Canal Sur en Grandiosas in 2002 op Antena 3.

Zij presenteerde op TVE Gala de Nochevieja 2008-2009 en zij nam deel aan de wedstrijd “La batalla de los coros” op Cuatro.

Daarna kwam de tournee “Lolita a Lola” die een terugblik is op haar vijfendertig jarige loopbaan in de muziekwereld. Er kwam hiervan een Live CD – DVD en zij werkte samen met andere artiesten zoals Alejandro Sanz en Malú.

Zij ontbond haar platencontract bij Warner om naar Vale music te gaan.

Discografie

* Amor, amor (1975)
* Abrázame (1976)
* Mi carta (1977)
* Espérame (1978)
* Seguir soñando (1980)
* Águila real (1983)
* Para volver (1985)
* Locura de amor (1987)
* Madrugada (1991)
* Con sabor a menta (1992)
* Y la vida pasa (1994)
* Quién lo va a detener (1995)
* Atrasar el reloj (1997)
* Lola, Lolita, Lola (2001)
* Lola, Lolita, Dolores (2002)
* Si la vida son 2 días (2004)
* Y ahora Lola. Un regalo a mi madre (2005)
* Sigue caminando (2007)
* De Lolita a Lola (2010)

Een voorbeeld van haar muziek kan je hierna vinden:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *