Amaral

Amaral is een groep uit Zaragoza en zij is opgericht door Eva Amaral (zangeres) en Juan Aguirre (gitarist).  Allebei schrijven ze de liedjes die ze maken.

Eva en Juan trokken naar Madrid waar zij op 1 januari 1997 de groep met de naam “Amaral” begonnen. In dat zelfde jaar tekenden zij al een contract bij de platenmaatschappij Virgin-EMI en op 18 mei 1998 brachten zij hun eerste CD uit.

Hun muzikale stijl kunnen we pop-rock noemen maar dan met Latijnse ritmes, synthesizers en hun teksten zijn poëtisch.

Tot op heden hebben ze 6 CD’s gemaakt en dat bracht hen op het lijstje van goed verkopende artiesten, er zijn nu al 2 miljoen CD’s verkocht.

Verder is de lijst van artiesten waar de groep mee samen gewerkt heeft enorm lang, de bekendste is wel Moby.

De website van de groep kan men hier vinden: Amaral

Discografie:

Amaral (1998)
Una pequeña parte del mundo (2000)
Estrella de mar (2002)
Pájaros en la Cabeza (2005)
Gato negro – Dragón rojo (2008)
Hacia lo salvaje (2011)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *