Bea Bronchal

bea

Bea Bronchal is een Spaanse pop zangeres en zij is geboren op 26 november 1982 in Carcassonne, Frankrijk.

Bea Bronchal bracht de eerste jaren van haar leven door in die Franse stad en zij wist van kinds af aan dat zij een artistieke loopbaan zou kiezen.

Haar eerste grote kans kwam er in 2001 toen zij finaliste werd van een talentenjacht op de televisie “Lluvia de Estrellas”.

In 2002 nam zij deel aan het liedjesfestival van Benidorm en zij won er de tweede prijs met haar liedje “Siempre Tú”. Dat lied stond op haar eerste album met de gelijknamige naam en dat werd geproduceerd door Alejandro Abad.

In 2004 komt het album “Que te den candela”uit, waarop Bea thema’s zingt zoals “Mentira” en “Bandolero”. Op dit album werkt zij samen met David DeMaria en Miguel Saez.

“Olé!” komt op de markt in 2005, waarop Bea Bronchal zelf de helft  van de liedjes heeft geschreven. Andere liedjes op het album zijn van de hand van Franco De Vita.

In 2006 brengt Bea een singel op de markt “Lo prefiero” en deze singel staat op een van de belangrijkste compilatie albums van het land “Caribe 2006”. Hiermee komt zij onder de aandacht van het grote publiek.

Uiteindelijk komt in 2008 het album “Kilómetro 0” uit en dat is een album met een meer persoonlijke toets en met een vernieuwde stijl. Het album is geproduceerd door Bob Benozzo.

Voor dit album zijn alle opnames gebeurt in Milaan met grote Italiaanse muzikanten. Het is een meer volwassen en ontwikkeld album en het bevat 10 liedjes vol kracht en gevoel. Tevens heeft Bea een grote bijdrage geleverd aan de composities.

Discografíe

* Siempre Tú (2002)
* Dile (Remixes) (CDS) (2003)
* Que Te Den Candela (2004)
* Olé! (2005)
* Lo Prefiero (CDS) (2006)
* Navidad de Color (CDS) (2007)
* Kilómetro 0 (2008)
* Disco Estrella Vol. 12 (2009)

Een voorbeeld van haar muziek staat hierna

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *