Burning

Burning is een rock groep uit Madrid en zij werd opgericht in 1974 door José Casas (Pepe Risi, gitaar), Antonio Martín (Toño Martín, zang), Johnny Cifuentes (toeetsen) en Enrique Pérez (bas). Deze laatste verliet de groep op het einde van de jaren ’70.

Alhoewel Burning zijn carrière in het Engels begon zijn ze later overgeschakeld naar het Spaans. De groep was een van de belangrijkste Spaanse rockgroepen tijdens de jaren ’70 en ’80. Dit was ook de periode waarin zij hun grootste roem behaalden.

Huidige samenstelling van de groep

  • Johnny Cifuentes – zang, toetsen, piano (sinds 1974)
  • Carlos Guardado – bas (sinds 1987)
  • Edu Pinilla – gitaar (sinds 1992)
  • Kacho Casal – drum (sinds 1997)
  • Nico Alvarez (gitaar)
  • Miguel Slingluff (saxofoon)

Discografie

  • Estoy ardiendo -I’m Burning (Single, 1974)
  • Like a shot (Single, 1975)
  • Madrid (1978)
  • El fin de la década (1979)
  • Bulevar (1980)
  • Atrapado en el amor (1981)
  • Noches de Rock & Roll (1984)
  • Hazme gritar (1985)
  • Cuchillo (1987)
  • Regalos para “mamá” (1989)
  • En directo (1991)
  • No mires atrás (1993)
  • Sin miedo a perder (1998)
  • Altura (2002)
  • Desnudo en el Joy (2008)
  • Pura Sangre (2013)
  • Vivo y Salvaje (2015)

De groep heeft een website en die kan je vinden op Burning

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.