Calaita

calaita

Calaita is de artiestennaam van Pilar Valero Barral, een Spaanse zangeres die geboren is op 8 januari 1980. Op haar repertoire staan verschillende stijlen waaronder Techno-Rumba.

Dansstudio’s, muziektheorie, piano, zang en vorming in de moderne dans onder leiding van Javier Castillo Poty (de choreograaf van Operación Triunfo) geven Pilar een grote podiumvastheid op jonge leeftijd.

Op 13-jarige leeftijd werd zij door de televisie presentatrice Teresa Rabal uitgekozen als zangeres, koorzangeres en danseres in een professionele omgeving. Zij werkte voor Antena 3 en Telecinco. Tussendoor bracht zij haar eerste plaat uit “Superclan”.

In 1994 ontmoette zij de muzikanten David Domínguez en Alberto Garrido en samen met de producer van de groep Camela, Daniel Muneta, vormden zij een een trio dat een nieuwe populaire muziekstijl zou ontwikkelen, de Tecno-Rumba.

In 1995 werd Pilar lid van de groep Calaitos en zij bleef 6 jaar bij de groep. In die zes jaar maakten zij 5 albums en daarvan werden er 1 miljoen exemplaren verkocht.

In 2001 begon een nieuwe periode in haar carrière toen zij toetrad tot La década prodigiosa, zij bleef bij deze groep gedurende twee jaar.

Tijdens de volgende jaren werkte zij als zangeres en danseres met prestigieuze groepen als “Garden” en “Santiago”.

In 2008 begon Pilar dan aan haar solocarrière en haar naam werd een afgeleidde van haar voormalige groep Calaitos. In haar eerste soloalbum “De hielo y fuego” keerde zij terug naar haar muzikale wortels.

In oktober 2010 bracht Calaita haar tweede soloaalbum “De los pies al corazón” uit. Dit album was meer pop gericht maar er waren ook sterke flamenco pop invloeden in haar werk.

Pilar Valero werkte ook als televisiepresentatrice en zij nam jingles op voor mobiele telefonie.

Zij heeft een eigen website en die kan je vinden op Calaita.

Discografie

Als Teresa Rabal

  • Superclan (1993)

Met Calaitos

  • Como un volcán (1995)
  • Canción de paz (1995)
  • Desnuda tu corazón (1996)
  • Aun le sigues queriendo (1997)
  • Es como un sueño (2000)

Met La década prodigiosa

  • Seguimos de fiesta…con los 80 y 90 (2001)

Als Calaita

  • De hielo y fuego (2008)
  • De los pies al corazón (2010)
  • Calaita por tu amor (2012)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *