Carlos Nuñez

carlos

Carlos Nuñez is geboren in Vigo, Galicia op 16 juli 1971. Hij heeft een uitzonderlijke virtuositeit en wordt algemeen beschouwd als een van de beste doedelzak spelers ter wereld.

Hij begon op de doedelzak te spelen op de leeftijd van 8 jaar. Toen hij twaalf jaar was kreeg hij een invitatie om in het Orquesta Sinfónica de Lorient te spelen.

In 1989 speelde hij samen met de Ierse groep “The Chieftains” de filmmuziek voor de film “La Isla de Tesoro”. Hij werd toen bekend bij het grote publiek als de zevende Chieftain.

Tussen alle optredens door volgde hij nog steeds lessen aan het Conservatorium van Madrid, studies welke hij ook met gunstig gevolg afmaakte.

Carlos Nuñez is een onvermoeibaar leergierig onderzoeker van de Keltische muziek. Zijn onderzoek volgt 2 richtingen: de eerste is de originaliteit van deze muziek en de tweede is de fusie met andere muziekstijlen. Deze fusie met andere muziekstijlen komt duidelijk tot uiting in zijn CD’s  en op zijn optredens.

Zeer typerend voor de muziek van Carlos Nuñez is de samenwerking met andere muzikanten. De vaste groep van Carlos Nuñez telt naast hemzelf maar 3 personen: zijn broer Xurxo Nuñez percusionist, Pancho Alvarez gitarist en violist en Begoña Riobó violiste.

Verder heeft hij samen gewerkt met: The Chieftains, Ry Cooder, Ronnie Drew van The Dubliners, Dulce Pontes en nog veel meer.

In 2006 volgde zelfs een optreden in Japan op het eiland Sado, wereld beroemd door de Japanse groep KODO.

De website van Carlos Nuñez

Discografie solo

A Irmandade das Estrellas (1996)
Os Amores Libres (1999)
Mayo Longo (2000)
Todos os Mundos (2002)
Almas de Fisterra (2003)
Carlos Nuñez & Amigos en casa (DVD 2004)
Cinema do Mar (Franse versie 2005)
Cinema do Mar (Spaanse versie 2007)
Alborada do Brasil (2009)
Discover (2012)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *