Carme Canela

Foto: Bull-Doser

Carme Canela is een Spaanse jazz zangeres en zij is geboren in 1962.

Carme Canela studeerde met Dee Kohanna in de Aula de Música Moderna van Barcelona en in de Taller de Músics. Zang techniek studeerde zij met Joaquim Proubasta en Maya Mayska en zij volgde diverse internationale seminaries met professoren zoals Sheila Jordan.

Toen zij zestien jaar was begon haar muzikale carrière als zangeres bji het Orquestra Encantada waarmee zij vier LP’s opnam.

Zij werkte tot op heden met een rits internationale jazz muzikanten zoals David Xirgu, Joan Monné, Bruce Barth, Kurt Rosenwinkel, Mike Mossman, Lluís Vidal, Joan Albert Amargós, Perico Sambeat, David Mengual, Dani Pérez, Gorka Benítez, Laura Simó, Zé Eduardo, Iñaki Salvador, Jordi Bonell, Carles Benavent, Bernardo Sassetti, Agustí Fernández en Robert Ashley.

Zij werkte ook samen met andere groepen zoals het Orquestra de Cambra van het Teatre Lliure, het Albert Guinovart Ensemble, de Big Band Jazz de Terrassa en de Big Band del Taller de Músics.

In 2007 presenteerde zij haar nieuwe project “Carme Canela zingt Gioconda Belli, Sencillos Deseos. Op 23 mei 2007 ging zij hier mee in concert in het TNC van Barcelona.

Zij nam nog een album op dat uitkwam in het begin van 2008. In dit werk waren de teksten sensueler en volwassener, zij waren van de hand van de Nicaraguaanse Gioconda Belli.

Canela werd op dit album begeleid door Guillermo Klein op piano, Gorka Benítez op sax en fluit, Dani Pérez op de gitaar, Nic Thys op de bas en David Xirgu op de drum.

Discografíe

* Poti-Poti (1992)- Kinderliedjes
* Introducing Carme Canela & Trío (1996)
* ¡No pasarán! Canciones de guerra contra el fascismo (1936-1939)
* Cravo e Canela (1999)
* Pans & CD2 (2000) – Villancicos
* Iris (2002)
* Univers Miles – Lluís Vidal & Carme Canela (2002)
* Carme Canela canta Gioconda Belli. Sencillos Deseos (2008)
* Carme Canela canta Jordi Matas (2011)
* Nadales (2012).
* Granito de sal (2014). Carme Canela & Joan Monné Trío.

Men kan haar website vinden op Carme Canela De site is drietalig: Spaans, Catalaans en Engels.

Een voorbeeld van haar muziek kan je hierna vinden:

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *