David Bustamante

Foto: Cscfoto

David Bustamante Hoyos is een Spaanse zanger en hij is geboren op 25 maart 1982 in San Vicente de la Barquera, Cantabria.

Zijn doorbraak kwam er tijdens het televisie programma Operación Triunfo. Dit programma is iets gelijkaardigs aan American Idol brak kijkcijfer records en domineerde de verkoopcijfers van CD’s  tijdens de 5 maanden van uitzenden.

Toen het programma eindigde in februari 2002 was David Bustamante een van de drie finalisten.

Sinds 2002 heeft hij acht solo albums uitgebracht. Zijn eerste CD, Bustamente kwam uit in mei 2002 en hij bleef vele maanden onder de best verkopende CD’s in Spanje staan. Hierna vertrok hij op een succesvolle tournee met 70 concerten doorheen gans Spanje.

Zijn tweede album “Asi soy yo” kwam uit in november 2003 en het was geproduceerd door de beroemde producer Emilio Estefan. Vervolgens kwamen “Caricias al alma” en “Pentimento” op de markt.

Nadien vertrok hij naar Latijns-Amerika om er zijn muziek te promoten.

David Bustamante verkocht tot op heden meer dan 1.500.000 exemplaren van zijn CD’s.

Discografie

Studio albums
  • Bustamante (20002)
  • Así soy yo (2003)
  • Caricias al alma (2005)
  • Pentimento (2006)
  • Al filo de la irrealidad (2007)
  • A contracorriente (2010)
  • Mío (2011)
  • Vivir (2014)
Albums op DVD
  • Bustamante en concierto (Speciale aditie) (2003)
  • Al filo de la irrealidad en vivo (Speciale editie) (2008)

Hij heeft een website en die kan je vinden op David Bustamante

Een voorbeeld van zijn muziek staat hierna:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *