Estrella Morente

Foto: Junta Informa

Estrella Morente Carbonell is geboren in 1981 in Las Gabias, Granada en zij is een Spaanse flamenco zangeres.

Zij is afkomstig uit de provincie Granada waar de familie Morente beroemd is. Haar vader Enrique Morente is ook een flamenco zanger en haar moeder Aurora Carbonell is een bailaora (flamenco danseres). Van in haar jeugd kreeg zij dus al alle flamenco invloeden over haar heen.

Het debuut van Estrella als zangeres vond plaats toen zij amper 16 jaar was op het Gala van de Ski Kampioenen Alpijns Skiën in de Sierra Nevada. Zij zong er mee met grootheden zoals Chano Lobato.

Naast de opnames voor haar CD’s was zij ook betrokken bij de muziek van verschillende films zoals Sobreviviré, met enige sevillanas, of in de film Volver van Pedro Almodóvar met een tango met dezelfde naam.

Zij is gehuwd met de torero Javier Conde waar zij vier kinderen mee heeft.

Een van haar spectaculairste optredens was in het Teatro Español in Madrid in oktober 2005. Onder de naam “Estrella 1922” liet de zangeres het Primer Concurso de Cante Jondo herleven dat gehouden was in het Alhambra van Granada in 1922.

Discografie

* Mi cante y un poema (2001)
* Calle del aire (2001)
* Mujeres (2006)
* Casacueva y escenario (DVD, 2007)
* Autorretrato (2012)
* Amar en paz (metNiño Josele (2014)

Zij had ook nog een optreden in de film uit 2005 van Carlos Saura, Iberia.

Er is een website van haar en die kan je vinden op Estrella Morente.

Een voorbeeld van haar muziek kan je hierna vinden:

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *