Falete

Rafael Ojeda Rojas, is beter bekend onder haar artiestennaam Falete. Zij is geboren op 26 januari 1978 in Polígono de San Pablo, Sevilla. Zij is een Spaanse flamenco zangeres.

Haar carrière

Zij komt uit een artistieke familie, haar vader was Falín en hij was een lid van de groep Cantores de Híspalis.

Haar carrière begon in het Teatro Lope de Vega de Sevilla toen zij 17 jaar was. Tijdens de jaren 90 nam zij over de ganse wereld verspreid deel aan een groot aantal evenementen  zoals Danzas de España.

Haar artistieke ouders zoals o.a. Jesús Quintero waren ook niet van de minsten. Op haar albums staan liedjes van Bambino, Rocío Jurado, Chavela Vargas, Isabel Pantoja en Paco Ibáñez.

Zij heeft ook nog meegewerkt aan het laatste boek van Ana Rosa Quintana.

Discografíe

* 2004: “Amar duele” (50.000 exemplaren)
* 2006: “Puta mentira” (60.000 exemplaren)
* 2007: “Coplas que nos han matao” (50.000 exemplaren)
* 2008: “¿Quien te crees tu?”
* 2012: “Sin Censura”

De 3 eerste albums behaalden alle drie een gouden plaat.

Zij heeft een eigen website op Falete.

Een voorbeeld van haar muziek staat hierna:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *