Fito y Fitipaldis

Foto: Oscar Benito Fraile

Fito & Fitipaldis is een Spaanse groep die gestart is in 1998. Zij is gesticht door Fito Cabrales met de bedoeling een ander repertoire te maken dan met zijn vorige groep Platero y Tú. Zijn muziekstijl is zeer gevarieerd, van rock tot blues over soul en swing. Zijn teksten zijn meestal persoonlijk.

In september 2006 verscheen hun laatste CD met de titel “Por la Boca Vive el Pez”. Deze plaat kwam op nummer 1 en kreeg een platina plaat met meer dan 100.000 verkochte exemplaren en dat in minder dan 2 weken. Uiteindelijk zijn er 240.000 exemplaren van verkocht.

En oktober 2007 kregen zij “De Diamanten Plaat” voor meer dan 1.000.000 verkochte exemplaren.

Groepsleden

  • Adolfo “Fito” Cabrales: zang, elektrische en akoestische gitaar
  • Javier Alzola: Saxofoon (1998-)
  • Joserra Semperena: Hammond en piano (2001-)
  • Carlos Raya: elektrische gitaar, slide en pedal steel (2006-)
  • Alejandro “Boli” Climent: Bas (2009-)
  • Daniel Griffin: Drum (2009-)

Discografie

  • A puerta cerrada (1998)
  • Los sueños locos (2001)
  • Lo más lejos a tu lado (2003)
  • Por la boca vive el pez (2006)
  • Antes de que cuente diez (2009)

De website van de groep kan je vinden op Fito y Fitipaldis

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *