Gerardo Nuñez

Gerardo Nuñez

Gerardo Núñez, gitarist en componist werd in 1961 in Jerez de la Frontera geboren .

Hij begon op de gitaar te spelen toen hij elf jaar was en hij volgde toen voor vijftig pesetas per dag les bij Rafael de Águila.

Toen hij dertien was liet de directeur van de Catedra de Flamencología (flamencoschool) hem zijn eerste artiesten begeleiden. Een van de eerste artiesten was Terremoto.

Door met deze artiesten te spelen leerde hij veel bij en kwamen er ook meer kansen en hij speelde toen met Turronero, Pansequito en Indio Gitano.

Een gitaarconcert geven is al moeilijk en zeker als het om flamenco gaat want het publiek wil spektakel en een feest met alles wat hierbij komt kijken: zang, gitaar en percussie. Een flamenco concert met enkel de gitaar is altijd risicovol maar Gerardo kan dit wel aan.

Meestal geeft hij zijn concerten met drie personen, zijn begeleidingsgroep bestaat uit de percusionist “Cepillo” en de contrabassist Martín.

Zijn muziek is vaak complex en rijk en hij zet regelmatig een stapje buiten de flamenco en zo zijn er invloeden uit de rock, klassieke gitaar en  jazz in zijn muziek aanwezig maar nooit vergeet hij de flamenco.

Discografíe

* El gallo azul (1987)
* Queda la sal (1987)
* Flamencos en Nueva York (1989)
* Jucal (1994)
* Salomé, voor het theaterstuk van Carmen Cortes (1998)
* Calima (1999)
* Cruce de caminos (2001)
* La nueva escuela de la guitarra flamenca (2003)
* Andando el tiempo (2004)
* El canon (2007)
* Travesía (2012)

Hij heeft een eigen website en die kan je vinden Gerardo Núñez

Een voorbeeld van zijn muziek kan je hierna vinden:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *