Gisela

Foto: Daniel Aragay

Gisela Lladó Cánovas, is beter bekend onder de naam Gisela en zij is geboren op 1 januari 1979 in Barcelona. Zij is een Spaanse popzangeres.

Zij kreeg haar bekendheid door haar deelname aan de eerste reeks van Operación Triunfo waarin zij achtste eindigde. Voor deze talentenjacht studeerde zij journalistiek aan de universiteit van Barcelona.

Haar eerste album was “Parte De Mí” en dat kwam op de markt in Spanje in 2002, hiervan werden 200.000 exemplaren verkocht. Met “Este Amor Es Tuyo”, won zij in 2003 het Viña del Mar International Song Festival en zij kreeg hier ook de prijs voor de beste stem op dat festival. In datzelfde jaar zong zij op het Eurovision Songfestival in Tallinn met haar vriendin Rosa López.

Uit haar tweede album in 2003, “Más Allá” kwamen vijf singles, waaronder Más Allá. Ook nog in 2003, werd haar versie van het Irene Cara’s liedje “What a Feeling” gebruikt in een reclamecampagne in Groot-Brittannië.

Haar derde album, “Ni te lo imaginas”, kwam uit in 2006. Van dit album kwamen vier singles en hiervan waren de eerste en het derde Gisela’s meest succesvolle tot hiertoe. De eerste single was “Turu-Turu”, een pop ballade en daarna kwam “Mágica La Notte”.

Door dit succes kwam er een speciale editie van het albun uit waarop twee nieuwe liedjes stonden.

Haar acteerwerk kwam er met de soundtracks van de Disney films Peter Pan (2002), Beauty and the Beast (2003) en Enchanted (2007) die zij omzette naar het Spaans.

Discografie

* 2002: Parte de mí
* 2003: Más allá
* 2006: Ni te lo imaginas
* 2010: Vivir la Navidad
* 2011: Pensando en ti
* 2015: Wonderful Gis: De excursión con Gisela
* 2015: Wonderful Gis: D’excursió amb la Gisela (exclusief in Catalonië)
* 2015: Wonderful Gis: Navidad con Gisela
* 2015: Wonderful Gis: Nadal amb la Gisela (exclusief voor Catalonië)

Zij heeft een website en die kan je vinden op Gisela

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *