La Buena Vida

La Buena Vida is een popgroep uit San Sebastián en zij werd opgericht in 1988. De teksten van hun liedjes hebben dikwijls een geestige achtergrond.

De loopbaan van de groep kan onderverdeeld worden in twee delen. Tijdens het eerste deel werd de groep beïnvloed door groepen zoals de Beatles, Beach Boys, Velvet Underground, Honeybus en Vainica Doble maar er zijn ook invloeden van de bossa nova en van soul. Hun teksten gaan op dat moment over het alledaagse leven van jongeren van hun leeftijd.

In het tweede deel, vanaf hun LP Soidemersol2 uit 1997 kreeg hun muziek een eigen persoonlijkheid met orkestrale arrangementen en hun teksten werden ook meer volwassen.

Samenstelling van de groep

  • Irantzu Valencia (zang)
  • Mikel Aguirre (zang en gitaar)
  • Pedro San Martín (bas)
  • Javier Sánchez (gitaar)
  • Raúl Sebastián (drum)
  • José Luis Lanzagorta (toetsen)

Discografie

  • La Buena Vida (Siesta, 1993)
  • La Buena Vida (Siesta, 1994)
  • Soidemersol (Siesta, 1997)
  • Panorama (Siesta, 1999)
  • Hallelujah! (Siesta, 2001)
  • Álbum (Sinnamon, 2003)
  • Vidania (Sinnamon, 2006)
  • Sencillos (Siesta, 2007)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.