La Fuga

Foto: La Fuga tijdens een akoestisch optreden

La Fuga is een Spaanse rock groep die opgericht werd in 1996 in Reinosa (Cantabria).

De groep heeft meer dan 600 concerten gespeeld en tien tournees en 10 albums gemaakt. Nadat zij een proefopname hadden gemaakt kwamen er meer optredens in hun geboortestreek maar gingen zij ook naar Madrid.

In 1998 kwam dan hun eerste album, “Mira”, op de markt. De onkosten voor de opname werden voor de helft door de groepsleden betaald en de andere helft was voor rekening van de platenmaatschappij, het onafhankelijk label FAK Records. Na dit album maakten zij hun eerste tournee.

In 2000 besloten zij hun tweede album uit te brengen en daarvoor kozen zij voor een uitgave in eigen beheer, dit album was “A golpes… de rock and roll”. Tijdens de tournee die hierop volgde kregen zij hun eerste platencontract waarna hun platencarrière definitief vertrokken was.

In 2007 ging de groep voor de eerste maal in haar bestaan op tournee buiten Spanje en trok door Argentinië, Uruguay, en Chili.

Wijzigingen

Op 27 oktober 2009 kondigde de groep het vertrek van Rulo, de bassist van de groep aan en later verliet ook Fito, een gitarist van de groep om samen met Rulo een nieuwe groep op te richten.

Samenstelling van de groep

  • Pedro: zang en gitaar (sinds 2010)
  • Nando: gitaar (sinds 1998)
  • Raúl Serrano: bas (sinds 2010)
  • Edu: drum (sinds 1996)

Discografie

  • Mira (1998)
  • A golpes de Rock and Roll (2000)
  • A las doce (2001)
  • Calles de papel (2003)
  • Negociando gasolina (2005)
  • La Fuga en directo (Sala Aqualung de Madrid) (2006)
  • Nubes y claros (Acústico) (2006)
  • Asuntos pendientes (2008)
  • Raíces (2011)
  • Más de cien amaneceres (2013)

De groep heeft een website en die kan je vinden op La Fuga.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.