Los Enemigos

Los Enemigos is een Spaanse muziekgroep uit Madrid die opgericht werd in 1985 en zij was gedurende 20 jaar een van de belangrijkste rockgroepen in Spanje. In 1985 wonnen zij de muziekwedstrijd in Madrid en in 1986 namen zij hun eerste album “Ferpectamente”.

Hun twee laatste albums, “Obras escocidas” uit 2001 en “Obras Escondidas” uit 2002 zijn live verzamelalbums van hun laatste tournee.

De groep werd in 2012 heropgericht.

Leden

  • Josele Santiago, gitaar en zang
  • Fino Oyonarte, bas en achtergrondzang
  • Chema “Animal” Pérez, drum, percussie en achtergrondzang
  • Manolo Benítez, gitaar en achtergrondzang

Maakten deel uit van de groep:

  • Artemio Pérez, drum
  • Michi González, bas
  • Angel “reverendo”, piano en orgel
  • Juanma “Elegante”, harmonica
  • Raimundo Amador, gitaar en zang
  • Rosendo Mercado, gitaar en zang
  • Pablo Novoa, piano
  • Roberto Arbolea, gitaar

Discografie

  • Ferpectamente (1986)
  • Un tío cabal (1988)
  • La vida mata (1990)
  • La cuenta atrás (1991)
  • Sursum corda (1994)
  • Tras el último no va nadie (1994)
  • Alguna copla de los enemigos (1995) (Verzamelalbum)
  • Gas (1996)
  • Tengo una casa (1996) (soundtrack)
  • Nada (1999)
  • Se buscan fulmontis (1999) (soundtrack)
  • Obras escocidas (1985-2000) (2001) (Live Dubbel CD)
  • Obras escondidas (2002) (Live)
  • Hasta el lunes (2012) (CD + DVD live)
  • Desde el jergón (2012) (box met 5 5 CD en 1 DVD)
  • Vida inteligente

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *