Malú

Foto: Paula Malú

María Lucía Sánchez Benítez (beter bekend als Malú) is een zangeres afkomstig uit Madrid en zij is geboren op 15 maart 1982.Haar carrière begon toen zij vijftien jaar was en de producer Jesús Yanes haar hoorde zingen. Vervolgens tekende zij een contract bij Pep’s records. Voor deze maatschappij maakte zij haar eerste cd “Aprendiz” waarvan 400.000 exemplaren werden verkocht. Hierna volgde een tournee door Spanje en Latijns-Amerika en dit leverde haar een contract op met Walt Disney Records voor de film “Mulán”.

Hierna, in 1999 volgde de cd “Cambiarás”, een cd waarvan Malú zelf zegt dat het belangrijkste aan de cd de stem is.  Zij had nu een meer volwassen stem.

In 2001 maakt zij haar derde cd, “Esta vez”. Het was de eerste voor Sony Music, hiervan werden er 300.000 exemplaren verkocht.

Hierna vertrok zij op een grote tournee doorheen Spanje en Amerika en tijdens de tournee bracht zij op 30 juni 2003 haar vierde cd uit, “Otra Piel”. Hij was opgenomen in Mexico en Miami.

Op 3 februari 2004 werd haar volgende cd live opgenomen in zaal Pachá in Madrid. De cd noemde “Por una vez” en zij kreeg hier de hulp van beroemde artiesten. Onder andere David de María, Antonio Orozco, Alejandro Sanz, haar vader Pepe de Lucía en haar oom Paco de Lucía.

Dan in april 2005 kwam “Malú” uit, haar zesde cd.

“Desafío”, is het zevende album met als eerste singel “Si estoy loca”. Het is ook het eerste album waarover zij totale controle bezat. Van de keuze van de liedjes tot de productie.

Nadien kwam het volgend album “Gracias” uit, met 15 liedjes die al eerder gebracht werden en met 3 nieuwe liedjes.

In maart 2009 kwam dan de tot op nu toe haar laatste album uit met de naam “Vive”.

Discografíe:

  • Aprendiz (1998)
  • Cambiarás (1999)
  • Esta Vez (2001)
  • Otra Piel (2003)
  • Por Una Vez (2004)
  • Malú (2005)
  • Desafío (2006)
  • Gracias (2007)
  • Vive (2009)
  • Guerra fría (2010)
  • Sí (2013)

Haar website kan je hier vinden: Malú

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *