Marta Botía

Marta Botía Alonso is geboren in Madrid op 15 september 1974 en zij is een Spaanse zangeres. Haar grootste bekendheid kwam er toen zij deel uitmaakte van het duo ” Ella Baila Sola”. Dit duo had zijn grootste bekendheid op het einde van de jaren 90.

Marta groeide op in Madrid en van kinds af had zij een grote interesse voor de muziek. Toen zij Marilia Andrés Casares ontmoette vormde zij met haar een duo “The Just”, een naam die zij later veranderden in “Ella baila sola”.

“Ella Baila Sola” ging op het hoogtepunt van hun roem, in 2001 uit elkaar na het afleveren van drie studioalbums en een grootste hits album.

Marta Botía begon met haar solocarrière met het uitbrengen van haar eerste album “Cumplir lo prometido”.

In 2003 werkte zij mee aan de DVD van Disney “Ellas y la Magia” waarop zij het lied “Que tu Luz no se Nuble Jamás” zong.

Momenteel is Marta woonachtig in New York.

In september 2009 keerde Marta terug in de muziek met een nieuw duo EBS, haar partner is deze maal Rocío Pavón. Het eerste album kreeg de naam “Despierta”.

Discografie

Met Ella Baila Sola

  • Ella Baila Sola (1996)
  • EBS (1998)
  • Marta y Marilia (2000)
  • Grandes Éxitos (2001)
  • Colección Grande (2004)
  • Lo echamos a suertes (2005)
  • The Colection Platinum (2006)
  • DVD Lo echamos a suertes (2007)

Solo

  • Cumplir lo prometido (2002)
  • Martamente, 2015

Met EBS

  • Despierta (2009)

Marta kan je hierna horen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *