Miguel Costas

miguel

Miguel Costas is een gitarist en zanger uit Galicië en hij maakte deel uit van Siniestro Total, Aerolíneas Federales en Los Feliz.

Met Siniestro Total

In het begin van 1980 vormde hij met Germán Coppini als zanger en Julián Hernández aan de drum de groep “Coco y los del 1.500”. Miguel Costas nam hier de gitaar voor zijn rekening. Op het einde van augustus 1981 veranderden zij de naam van de groep in Siniestro Total. Toen Coppini de groep verliet nam Miguel ook de zang voor zijn rekening tot hij in 1994 de groep verliet.

Met Aerolíneas Federales

Miguel Costas sticht in 1981 een andere groep, Aerolíneas Federales, samen met Flechi en Silvino Carreras, Federico Flechini en Bollito Singerman. In 1983 kwam de drummer Luis Santamarina er bij en Flechi stopt als zanger van de groep, later zal hij de groep zelfs verlaten. Uiteindelijk zal Miguel Costas de groepen Siniestro Total en Aerolíneas Federales verlaten.

Met Los Feliz

Na zijn vertrek uit Siniestro Total vormde hij weer een nieuwe groep waarin hij de gitaar en de zang voor zijn rekening nam en de andere leden van de groep waren Javier Martínez op de drum en Silvino Díaz op de gitaar.

Miguel Costas solo

Na zijn vertrek uit Los Feliz vormde hij terug een groep waarin hij de gitaar en de zang voor zijn rekening nam. Met deze groep raakte hij thema’s in zijn liedjes aan die hij voordien gebruikte.

Discografíe

Met Siniestro Total

* ¿Cuándo se come aquí? (1982)
* Siniestro Total II: El Regreso (1983)
* Menos mal que nos queda Portugal (1984)
* Bailaré sobre tu tumba (1985)
* Gran D Sexitos (1986)
* De hoy no pasa (1987)
* Me gusta cómo andas (1988)
* En beneficio de todos (1990)
* Ante todo mucha calma (1992)
* Made in Japan (1993)

Met Aerolíneas Federales

* Aerolíneas Federales (1986)
* Hop Hop (1987)
* Tomando Tierra (1988)
* Échame Sifón (1989)
* Una o Ninguna (1991)

Met Los Feliz

* Aleluya (1997)
* Enséñame la pasta (1999)
* Ataque de marketing (2002)

Solo

* Condenados a Costas (2008)
* Costas is Back (2011)
* Alguien tenía que hacerlo (2013)

De website van Miguel Costas

Hierna kan je een voorbeeld van zijn werk in nieuwe stijl vinden, hij lijkt niet zo gelukkig te zijn met ambtenaren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *