Niña Pastori

Foto: Cristina Cifuentes

Niña Pastori is de artiestennaam van María Rosa García García. Zij is geboren in San Fernando, Cádiz op 15 januari 1978.

Vanaf haar vier jaar vergezelde zij haar moeder tijdens haar optredens, haar moeder was bekend onder de naam Pastori de la Isla.

Haar moeder leerde haar de kunst van de flamenco en zette haar op weg om ook zangeres te worden en vanaf haar acht jaar sloeg zij dan ook deze weg in.

Toen ze nauwelijks twaalf jaar was trad de zanger José Monge Cruz, Camarón de la Isla, op in het Teatro Andalucía de Cádiz, waar hij door haar gefascineerd geraakte en haar vroeg om samen met hem op te treden.

In het begin van haar carrière werd zij gesteund door Camarón de la Isla maar vanaf haar verhuis naar Madrid en het ondertekenen van een platencontract bij Sony Music kreeg haar carrière een enorme impuls.

Toen zij zeventien jaar was kreeg zij de kans om haar eerste album op te nemen maar dit bevatte niet alleen flamenco muziek.

Op aandringen van haar moeder ging Maria naar Madrid om er liedjes te zingen van La Parrala en daar werd zij ontdekt door Alejandro Sanz en Paco Ortega.

Het eerste album kwam er aan “Entre dos Puertos” en dat album werd gevolgd door de volgende albums: “Eres Luz”, “Cañaílla”, “María”, “No hay quinto malo”, “Joyas prestadas” en “Esperando verte”.

Tijdens de opname van het tweede album begon zij een relatie met Julio Jiménez Borja, “Chaboli”, met wie zij huwde op 21 december 2002.

Zij kreeg een Grammy Latino 2009 voor het beste flamenco album met haar zevende album ‘Esperando verte’.

In haar dertigjarige loopbaan verkocht zij al meer dan twee miljoen albums en zij bleef steeds haar eerste platenmaatschappij Sony Music trouw.

Discografíe

* Entre dos puertos (1995)
* Eres luz (1998)
* Cañaílla (2000)
* María (2002)
* María (reedición) (2003)
* No hay quinto malo (2004)
* No hay quinto malo Speciale Editie CD+DVD (2005)
* Joyas prestadas (2006)
* Joyas propias (2007), verzamel CD opgenomen in Latijns-Amerika
* Esperando Verte (2009)
* Caprichos de mujer Grandes éxitos 2CD+DVD 2009
* La orilla de mi pelo (2011)
* Raiz (Junto a Lila Downs y Soledad Pastorutti) (2014)

Een voorbeeld van haar muziek volgt hierna:

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *