Niño Josele

nino

Juan José “Niño Josele” Heredia is geboren in Almería in 1974 en hij is een flamenco gitarist.

Hij is de zoon van Josele, zanger van flamenco uit Almeria en hij stamt uit een lange lijn van van flamenco zangers en gitaristen. Zijn muzikale loopbaan begon in het midden van de jaren ’90 en hij won in 1996 het “Concurso de Jóvenes Intérpretes” op de Bienal van de Flamenco in Sevilla.

Hij heeft opgetreden in tal van landen en speelde daar met andere flamenco artiesten zoals Paco de Lucía, Montse Cortés, Duquende, Remedios Amaya, Pepe de Lucía, Enrique Morente en Cigala. Maar ook met internationale artiesten buiten het flamenco genre zoals Andrés Calamaro, Joan Manuel Serrat, Lenny Kravitz, Alicia Keys en Elton John.

Hij was genomineerd voor de Premios Grammy Latinos 2010 voor zijn album Española.

Discografie

  • Calle Ancha (1995)
  • El Sorbo (2001), met Javier Limón
  • Teatro Real (2002), met Diego El Cigala
  • Niño Josele (2003)
  • Paz (2006)
  • La venta del alma (2009)
  • Española (2009)
  • El Mar de mi Ventana (2012)

Niño heeft een website en die kan je vinden op Niño Josele

Een voorbeeld van zijn muziek staat hierna:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *