Patricia Kraus

patricia

Patricia Kraus is een in Milaan geboren Spaanse zangeres. De reden dat zij daar geboren is, is dat haar vader, de bekende tenor Alfredo Kraus op dat moment in Milaan studeerde.

Patricia begon met haar muzikale studie toen zij negen jaar was maar later kwam er een klassieke opleiding bij. Die kreeg zij van de sopraan Lina Huarte en van haar vader.

Uiteindelijk koos Patricia voor een ander genre muziek en dat werd pop-rock. Zij kreeg haar eerste bekendheid toen zij gekozen werd om Spanje in Brussel te vertegenwoordigen op het Eurovisie songfestival van 1987. Zij zong daar toen het liedje “No estás solo”. Dat was een compositie van haarzelf, Rafael Martínez en Rafael Trabuchelli.

Op het einde van de negentiger jaren begon zij samen met de drummer Daniel Assante aan een project van experimentele en elektronische muziek maar dat was zonder al te veel succes.

In 1999 begon zij met Juan Belda en Juan Gómez Acebo, de groep Wax Beat. Met hen maakte zij twee albums.

Zij naam in 2006 als lerares deel aan Operación Triunfo waar zij les gaf over de muziek cultuur uit de jaren 60 en 70.

Momenteel werkt zij mee aan een muzikaal project, Vintage Club Band.

Discografíe

Solo:

* Patricia Kraus, 1987
* De animales y de selva, 1989
* El eco de tu voz, 1991
* Batería y voz en dos movimientos, 1996
* Atlanterra, 1998
* I am, 1998
* Alma, 2007
* Vintage fun club 2009
* Retrocollection 2011
* Divazz 2013

Met Wax beat

* Lava’s lamp, 2000
* Go outside and play, 2003

Zij heeft een website in die kan je hier vinden; Patricia Kraus

Een voorbeeld van haar muziek staat hierna:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *