Quimi Portet

quimi

Joaquim Portet Serdà koos als artiestennaam Quimi Portet en hij is geboren in Vic, Barcelona op 20 oktober 1957. Hij is een Spaanse gitarist, componist en zanger.

Hij speelde in groepen zoals Kul de Mandril en Los Burros maar hij bereikte een commercieel succes met de groep El Último de la Fila, samen met Manolo García.

Later vervolgde hij zijn carrière als solo artiest.

Tijdens zijn ganse loopbaan werd hij beschouwd als een gitarist in het pop of rock genre alhoewel hij verschillende muziekinstrumenten heeft bespeeld tijdens zijn lange carrière. Op enkele van zijn liedjes neemt hij zelfs de zang voor zijn rekening.

Zijn teksten kenmerken zich door een surrealistische stijl en door een nogal persoonlijke smaak van humor.

Hij heeft zowel in het Catalaans als in het Spaans geschreven.

Als producer heeft hij de meerderheid van de albums van El Último de la Fila geproduceerd en hij heeft samen gewerkt met onder andere Adrià Puntí, Albert Pla en Gerard Quintana.

Discografíe

* Persones estranyes (1987)
* Hoquei sobre pedres ( 1997)
* Cançoner electromagnètic (1999)
* Acadèmia dels somnis (2001)
* La Terra és plana (2004)
* Matem els dimarts i els divendres (2007)
* Viatge a Montserrat ( 2009)
* Oh My love (2012)

Hij heeft een een eigen website en die kan je vinden op Quimi Portet

Een voorbeeld van zijn muziek (en zijn humor) kan je hierna vinden op de officiële video clip.

2 gedachtes over “Quimi Portet”

  1. Geachte heer, mijn naam is Raymond,ben 42jaar,woon alleen,maar ik wil dolgraag in Spanje werken,in het groen.Ik heb meer dan 15 jaar werk ervaring,ik heb alleen geen diploma’s.Omdat ik zo graag weg wil uit Holland,mail ik personen
    hotels en bedrijven,zou u mij willen helpen?
    Espero que usted puede y quiere ayudarme , tengo una carta de buena conducta , que se refiere a Ramón ( traductor Google ) Raymond Meijlink,
    Waalstraat 294,7523RR,Enschede 0031534316505,Adios Senor

    1. Beste, ik ben gewoon een gepensioneerde die in Spanje woont en dus kan ik geen personeel aanwerven. Ik wens u veel geluk in uw zoektocht naar werk hier in Spanje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *