Sonia Priego

Sonia Priego Bárbara, beter bekend als La Húngara, is geboren op 21 januari 1980 in Écija. Zij is een flamenco pop zangeres.

Na het beëindigen van haar studies trok zij van huis tot huis om er danslessen te geven maar later slaagde zij er in om haar eigen dansschool te openen.

Na een vrijgezellenfeest trokken zij, haar zuster en enkele vrienden naar een karaoke en zij zong daar “Ese Hombre” van Rocío Jurado en dat was de start van haar zangcarrière. Iemand aanwezig in het publiek naam contact met de producer Francisco Carmona op waarna “JJ Record’s” met haar in zee ging.

Haar artiestennaam werd door Francisco Carmona gekozen en dat werd “La Húngara”.

In november 2001, toen zij eenentwintig jaar was kwam haar eerste album “A Camarón” uit en er volgden nog meer albums .

In maart 2011 kwam haar album “Vivo cantando” uit, een verzameling klassiekers uit de jaren 60 en 70.

Discografie

  • A Camarón (2001)
  • Es un bandolero (2003)
  • Corazón flamenco (2004)
  • Amándote (2005)
  • Dibujando esperanzas (2006)
  • Mi mejor Navidad (2006)
  • Ahora me toca a mí (2007)
  • Morir en tu veneno (2008)
  • Mi sueño (2009)
  • Guerrera (2010)
  • Vivo cantando (2011)
  • Súper éxitos (2009)
  • Debajo del olivo (2010)
  • Fiesta por bulerías (2011)
  • Grandes éxitos: Todo tiene su fin (2012)
  • Te como tu cara (2015)
  • La niña bonita XV (2016)

Zij heeft een blog op Sonia Priego

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *