Vicente Amigo

Vicente Amigo is geboren in 1967 in Guadalcanal in de provincie Sevilla maar hij is opgegroeid in Cordoba.

vicente

Hij begon met flamenco spelen samen met artiesten zoals Juan Muñoz (el Tomate), Merengue de Córdoba en Manolo Sanlúcar. Vicente heeft ook samen gewerkt met Camarón de la Isla “Soy Gitano” in 1989. Ook in 1989 kreeg hij de grote prijs voor gitaarspel in Córdoba. Voor zijn werk kreeg hij nog meer erkenning zoals de “Premios de la música”.

Zijn muziek is duidelijk geïnspireerd door de poëzie uit Andalucia, auteurs zoals Rafael Alberti en Federico Garcia Lorca. Deze poëzie samen met de Mediterrane smaak van het zuiden van Spanje is de muziek die hij maakt.Zijn composities, zowel binnen als buiten de flamenco, zijn uitzonderlijk en maken van hem een uitzonderlijk artiest.

Discografie:
  • De mi corazón al aire (1991)
  • Vivencias imaginadas (1995)
  • Poeta (1997)
  • Ciudad de las Ideas (2000)
  • Un momento en el Sonido (2005)
  • Paseo De Gracia (2009)
  • “Vivencias” La Obra Completa de un Genio (2010)
  • Tierra (2013)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *